Over Ray van Zuijlen
Ray van Zuijlen (1964, Amsterdam) is sinds 1998 de Johan Cruijff imitator bij `Evers Staat Op`  Radio 538. Het `Team Evers` bestond toen uit Edwin, Rick Romijn en Cobus Bosscha. Op een ochtend in 1998 deed hij aan de telefoon met Cobus Bosscha, een stukje Johan Cruijff. "Hee da`s leuk, blijf even hangen", zei hij.

Sindsdien maakt Ray van Zuijlen, op freelance basis, deel uit van het, nu al,  legendarische ochtendprogramma. Nadat Cobus naar de publieke omroep ging en Niels van Baarlen zijn plaats innam, had Edwin behoefte aan wat creatieve inbreng voor de andere typetjes van het programma zoals De Boertjes, Prins Bernhard, Willibrord Frequin, Rob de Tuinman, Peter R. de Vries etc etc. Ray van Zuijlen werd gevraagd om grappen te schrijven, zodat zij ondertussen met het programma dóór konden. Sinds oktober 2010 doet hij ook de Desi Bouterse imitatie bij Edwin.

Sinds 2014 kun je Ray van Zuijlen ook boeken als voice-over voor uw (bedrijfs)film, commercial of andersoortige boodschappen. Ray beheerst het ABN en de tongvallen Amsterdams, Rotterdams, Surinaams en Haags. Ook kan hij verschillende typetjes of stemmetje tot leven wekken.
Webshop
Volg NR.14 ook op
Partners van NR.14